Perscontact

Heeft u een verzoek voor informatie, interview, video’s, foto’s of persberichten?
Mail dan naar [email protected] of bel +31 (0)53 – 203 23 75

Download persfoto’s

Sheltersuit in 134 woorden

Het recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens. Dat is waar stichting Sheltersuit voor staat. Deze Nederlandse ‘humanitaire startup’ gebruikt innovatief Dutch Design om mensenlevens te beschermen tegen de natuur. De Sheltersuit is het icoon. Deze combinatie van jas, slaapzak en opbergtas maakt overleven mogelijk in barre weersomstandigheden. Maar Sheltersuit is meer: de gebruikte materialen zijn ‘geupcycled’, het is laagdrempelig door donaties van materialen door MVO-partners, de productie is van ‘mens tot mens’ waarbij vluchtelingen, daklozen en mensen met afstand tot de arbeidsmarkt zich inzetten voor de medemens in nood en Sheltersuit is een kledingmerk waarbij ontwerpen van Bas Timmer bijdragen aan het gratis beschikbaar stellen van Sheltersuits. Kortom: stichting Sheltersuit zet zich in voor het recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens en iedereen kan bijdragen aan onze beweging.

Onze droom

De start – Nadat Bas zijn modeopleiding afrondt, besloot hij om zijn talenten in te zetten voor het Sheltersuit-project. De aanleiding hiervoor was het tragische verhaal van het overlijden van de vader van zijn beste vriend. De man was dakloos en overleed op straat door onderkoeling. Bas besloot een duurzame en gratis slaapzak te ontwerpen die daklozen zou beschermen tegen de kou.

De ontwikkeling – Sinds de productie van de eerste Sheltersuit in 2014 heeft de stichting zich op meerdere manieren ontwikkeld. Het Sheltersuit team bestaat nu uit 73 hardwerkende mensen die allemaal op hun eigen manier bijdragen aan een betere, meer sociale maatschappij. Van vrijwilligers tot daklozen, en van vluchtelingen tot mensen die speciale zorg nodig hebben, ze maken allemaal deel uit van het team. De stichting zelf heeft grote stappen gemaakt wat betreft professionalisering. Sheltersuit is nu gevestigd in een industrieel bedrijfsverzamelgebouw, Spinnerij Oosterveld, van waaruit meerdere creatieve startups werken.

De spin-off – Naast het produceren van Sheltersuits heeft de stichting een tweede doel ontwikkeld: het vergroten van de arbeidsmogelijkheden voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Door banen te creëren bij Sheltersuit, worden mensen handvatten gegeven om actief deel te gaan nemen aan de arbeidsmarkt. Ook krijgen de vrijwilligers begeleiding en scholing om hun kansen op een betaalde baan bij andere bedrijven te vergroten.

Onze droom – Sheltersuits’ grootste droom en ultieme doel is wereldwijd impact te maken en mensen te inspireren om elkaar te helpen.

Persberichten van Sheltersuit

December 2018 | Sheltersuit deelt 650 pakken uit aan slachtoffers in Sarajevo

December 2017 | Warmte, licht en stroom voor vluchtelingen op Lesbos deze winter

Juli 2017 | Sheltersuit finalist Dutch Design Awards 2017

April 2017 | Gratis Sheltersuits voor daklozen in Milaan tijdens de Milaan Design Week 2017

Klik op de foto voor meer persfoto’s

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!