Ons verhaal.

Missie

Omdat iedereen warmte, bescherming en waardigheid verdient

Wereldwijd slapen miljoenen mensen noodgedwongen op straat. En dat aantal groeit met de minuut. Armoede, psychische problemen, plotseling verlies van werk, natuurrampen en oorlogen zijn de meest voorkomende oorzaken van dakloosheid. Alleen al in Nederland zijn meer dan 30.000 mensen noodgedwongen op straat beland. En al meer dan een miljoen mensen, vluchtend voor de oorlog in hun thuisland, zochten tot nu toe onderdak op de oostelijke Griekse eilanden.

Een kijkje in ons atelier

People helping people

Veel van onze werknemers zijn voormalige vluchtelingen, ex-daklozen of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. In ons atelier moedigen we mensen aan om in contact te komen met anderen in de samenleving en doorbreken we sociale barrières. Door de verschillende culturele achtergronden van de teamleden ontstaat er een unieke dynamiek.

Naast sociale interactie ondersteunt Sheltersuit ook bij het bereiken van persoonlijke doelen, zoals het leren van de Nederlandse taal. Bij Sheltersuit is iedereen welkom.

Ons team bestaat inmiddels uit 54 vrijwilligers en 13 werknemers.

Dit is de Sheltersuit.

Een kleine maar effectieve schuilplaats.

We ontwikkelden de Sheltersuit als een kortetermijnoplossing voor een groot probleem. Het lost het daklozen- en vluchtelingenprobleem niet op, maar voorkomt wel dat mensen op straat doodvriezen. Wij geloven dat ieder mensenleven telt en daarom heeft iedereen het recht op deze kleine schuilplaats als ze die nodig hebben.

  • • Grote capuchon
  • • Geïntegreerde sjaal
  • • Lichtgewicht en warme isolatie
  • • Grote zakken
  • • Sterke, winddichte manchetten
  • • Aanritsbare slaapzak
  • • Winddichte en waterdichte, ademende stof

Een blik terug in de tijd.

December 2014

De eerste Sheltersuit. Gedragen door een dakloze in Enschede. Inmiddels is de Sheltersuit verder ontwikkeld; zo beschikt de slaapzak over een frontale rits en wordt de Sheltersuit gemaakt van duurzaam materiaal en hoogwaardige kwaliteit textiel van TenCate Outdoor Fabrics.

December 2015

Sheltersuit opent haar eigen sociale atelier op de vliegbasis Twente. In het atelier klinkt er vrolijke muziek uit Syrië. Het team bestaat uit 15 mensen, bestaande uit asielzoekers, stagiaires en vrijwilligers. In de lange gang overheerst de geur van gebakken lamsvlees. Hard werken wordt hier elke dag beloond met een uitgebreide lunch.

Januari 2016

In de winter van 2016 worden 600 Sheltersuits uitgedeeld aan daklozen op het Rembrandtplein. Binnen een half uur is de helft van de Sheltersuits al op. Eén van de daklozen reageert: "Die jas is nog mooi ook, die doe ik direct aan. Het pak is mijn draagbare huisje."

Januari 2017

Sheltersuit verhuist naar Spinnerij Oosterveld in Enschede. Het pand, wat vroeger één van de eerste textielfabrieken was in Enschede, past perfect bij de groeiende stichting.

November 2017

Het Sheltersuit team gaat voor het eerst de grens over. Beladen met 100 Sheltersuit, rijdend door het centrum van Parijs, op zoek naar daklozen. De reactie van het Leger des Heils Frankrijk is veelbelovend en biedt perspectief.

December 2017

Samen met WakaWaka Foundation en Movement On The Ground slaat Sheltersuit de handen ineen. Er worden donaties opgehaald voor 1.100 Sheltersuits en WakaWaka's (licht- enenergieopwekkers). Bestemd voor kinderen en de meest kwetsbare volwassenen op Lesbos.

September 2018

Sheltersuit ontmoet de koning. Tijdens het jaarcongres van De Maatschappij “150 jaar techniek in Twente”, ontmoet Sheltersuit de koning. Sheltersuit overhandigt de koning een speciaal voor hem gemaakte Sheltersuit. Onder luidt applaus trekt koning Willem-Alexander de jas aan.

Jouw hulp is nodig om een verschil te maken.

Door te doneren maak je het voor ons mogelijk om Sheltersuits te blijven maken, levens te redden en banen te creëren. Deel onze boodschap op social media zodat we een beweging op gang brengen waarin mensen andere mensen helpen. Met deze beweging gaan we de wereld verbeteren, Sheltersuit voor Sheltersuit.

DIRECT DONEREN

ik wil helpen!