Support Sheltersuit in New York


Uitnodiging naar New York

Stichting Sheltersuit neemt op uitnodiging van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, onder leiding van minister van Binnenlandse Zaken, Kajsa Ollongren, samen met een select gezelschap deel aan de Smart Cities-missie New York. De Smart Cities-missie New York promoot Nederlandse initiatieven en helpt deze te integreren in Amerikaanse steden. Sheltersuit wil wereldwijde impact maken. We starten met het uitdelen van pakken in New York.

Wat is een Sheltersuit?
De Sheltersuit is een water- en winddichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Je ritst simpelweg de slaapzak aan de jas en je bent volledig beschermd tegen de regen, wind en kou. De productie van Sheltersuits wordt gerealiseerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, waaronder veel voormalige vluchtelingen.

Wat is het doel van dit project?

New York is bekend om zijn multimiljonairs en wolkenkrabbers, maar de grootste Amerikaanse stad heeft onlangs een nieuw record gebroken: meer dan 60.000 inwoners hebben geen dak boven hun hoofd. Ongeveer 25.000 van hen zijn kinderen. Opvangcentra en andere shelters barsten uit hun voegen, wachtlijsten zijn eindeloos en hulpverleners zitten met de handen in het haar.

Sheltersuit zal zich middels een grote tourbus vervoeren door verschillende delen van New York om 100 Sheltersuits uit te delen aan de daklozen in New York. Tevens zullen we de daklozenproblematiek aankaarten en in de belangstelling brengen.

Wat is Sheltersuits missie?

Ons uiteindelijke doel is om Sheltersuit-oplossingen wereldwijd beschikbaar te maken voor iedereen die op straat slaapt of bescherming nodig heeft. We beginnen in New York om zoveel mogelijk mensen te bereiken en daklozen te helpen.

Waarom is dit zo’n uniek project?

Sheltersuit gebruikt innovatief Nederlands ontwerp om mensen tegen weersomstandigheden te beschermen. De Sheltersuit is het belangrijkste product. Deze combinatie van jas, slaapzak en opbergzak zorgt er voor dat mensen in barre weersomstandigheden kunnen overleven. Maar Sheltersuit is nog meer: de gebruikte materialen zijn ‘ge-upcycled’ en de kosten blijven laag door materiaaldonaties uit het bedrijfsleven. Daarnaast wordt de productie in Nederland gedaan in een sociaal atelier, vanuit het principe ‘mens tot mens’. Sheltersuit investeert in vluchtelingen, daklozen en mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt, door ze een baan te geven, inclusief opleiding en coaching. Hierdoor kunnen deze mensen een bijdrage leveren. In het kort: Stichting Sheltersuit wil mensenlevens beschermen door het maken van warme en beschermende kleding.

Partner worden

Met onze Sheltersuits zijn wij een stap dichterbij een wereld gevuld met warmte en bescherming voor iedereen. Om Sheltersuits te kunnen produceren, levens te redden, hoop te bieden, banen te creëren en mensen op te leiden, zijn wij afhankelijk van donaties. De productie van Sheltersuits is onmogelijk zonder de inbreng van onze partners en sponsoren.

We werken nauw samen met partijen die ons materiaal, expertise en diensten leveren om de Sheltersuits te kunnen produceren. Onze organisatie wordt ook financieel gesteund door onder andere Rabobank Foundation en Start Foundation, zij investeren in de verdere professionalisering van de organisatie en het creëren van arbeidsplekken voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Partner pakketten
Wij bieden verschillende partner pakketten aan. Voor verschillende donatiebedragen, krijg je van ons leuke middelen om kenbaar te maken dat jij of jouw bedrijf onze warme missie steunt! Zo krijg je bijvoorbeeld een social media pakket, word je meegenomen in onze uitingen of kan je deelnemen aan Sheltersuit evenementen.

Meer weten of vragen?
Download hier de partnerpakketten

Sheltersuit_partner_pakketten

Of neem contact met ons op!

Ik heb interesse!

Sponsoren

Deze trip wordt gesponsord door Jongbloed Fiscaal Juristen, HST Sea & Airfreight (onderdeel van HST Groep) in samenwerking met partner RIM Logistics en Sparkle Foundation. Jongbloed Fiscaal Juristen financiert Bas zijn reis en verblijf. Jongbloed steunt Sheltersuit al een lange tijd, zo zijn zij samen naar Lesbos geweest om Sheltersuits uit te delen in vluchtelingenkampen. De touringbus, gesponsord door Sparkle Foundation, is van groot belang, dit zal de uitvalsbasis zijn van onze werkzaamheden. Dankzij HST Sea & Airfreight (onderdeel van HST Groep) worden er in samenwerking met partner RIM Logistics 100 Sheltersuits vanuit Enschede kosteloos vervoerd naar New York.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!