Vorig jaar mei begon Fleur met een re-integratietraject bij Sheltersuit. Als onderdeel van haar rol als productie-assistente bij Sheltersuit mocht Fleur in december beginnen met haar rijopleiding bij Verkeerscollege Brünen. Drie maand later had zij haar rijbewijs al in de pocket!

Na een lange periode thuis zitten, besloot Fleur een jaar geleden hier verandering in te willen brengen. Ze wilde een frisse start maken. Daarom begon Fleur, in overleg met Gemeente Enschede, in mei vorig jaar met een re-integratietraject bij Sheltersuit. “Ik had geen idee wat ik moest doen. Ik heb alleen achter de naaimachine gezeten als klein meisje. Dan maakte ik poppenkleertjes met mijn oma”, vertelt ze. Voorzichtig en een tikkeltje onzeker ging Fleur de uitdaging aan. En ze bleek een natuurtalent. Bij Sheltersuit vond Fleur snel haar draai. Ze ontmoette veel nieuwe mensen en kreeg beetje bij beetje meer vertrouwen in haar eigen kunnen.

Nu heeft Fleur een leidinggevende functie en stuurt ze collega’s aan op de werkvloer. “Ik heb mijn vertrouwen, nee, mezelf teruggevonden. Ik was een grijze muis. Nu laat ik mézelf zien. Ik weet dat ik mezelf onderschat heb. Ik kan meer dan ik denk. Een jaar geleden had ik dit nooit kunnen zeggen’’, vertelt Fleur met een opgeluchte stem. “Maar, dat heb ik grotendeels aan de mensen van Sheltersuit te danken. Zij doen zó veel voor mij. Ze geven me ruimte, ook om me slecht te voelen. Ik voel me geaccepteerd. Zonder hen was ik hier nu niet geweest, dat moet echt gezegd worden.’’

“Ik heb mijn vertrouwen, nee, mezélf teruggevonden. Ik was een grijze muis. Nu laat ik mezelf zien. Ik weet dat ik mezelf onderschat heb. Ik kan meer dan ik denk. Een jaar geleden had ik dit nooit kunnen zeggen.’’

Voor haar werk is het nodig dat Fleur zelfstandig kan rijden. Bijvoorbeeld om materialen in de omgeving op te halen. Omdat wij het belangrijk vinden dat Fleur de ruimte kreeg haar rijbewijs te halen heeft Sheltersuit samen met Verkeerscollege Brunen haar gesteund met rijlessen. En dat was van korte duur nodig; in minder dan drie maanden tijd kon ze haar rijbewijs al ophalen!

Bekijk het filmpje om te zien hoe haar eerste rijdag voor Sheltersuit is bevallen: