Tijdens het NVRD Jaarcongres 2018 in Amsterdam hebben 26 NVRD leden (Koninklijke Vereniging voor Afval- en reinigingsmanagement) aan stichting Sheltersuit toegezegd tezamen 140 Sheltersuits te doneren. Het overgrote deel hiervan zal aan vluchtelingenkinderen in Griekenland worden uitgedeeld.

Stichting Sheltersuit hecht in grote mate aan het recht op warme kleding ter bescherming van mensenlevens. Deze Nederlandse ‘humanitaire startup’ gebruikt innovatief Dutch Design om mensenlevens te beschermen tegen de natuur. De Sheltersuit is een combinatie van jas, slaapzak en opbergtas en maakt door deze combinatie overleven in barre weersomstandigheden mogelijk.

Alleen al in Europa zijn meer dan een miljoen (1,3 miljoen) vluchtelingen. Een deel hiervan is opgevangen in een vluchtelingenkamp. Bekende voorbeelden hiervan zijn Lesbos, Calais, maar ook in Italië en Oekraïne worden vluchtelingen opgevangen. Een groot deel van deze vluchtelingen zijn kinderen.

De Sheltersuit
De Sheltersuit is een water- en winddichte jas die getransformeerd kan worden tot slaapzak. Je ritst simpelweg de slaapzak aan de jas en je bent volledig beschermd tegen de regen, wind en kou. Wij geven deze pakken weg aan mensen die warmte nodig hebben, vluchtelingen en daklozen. De Sheltersuit wordt gemaakt vanuit 2,2 kg restmateriaal en wordt geproduceerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

Kinderen
In de winter van 2017 heeft Sheltersuit al campagne gevoerd voor de pakken op Lesbos. Uiteindelijk zijn ruim 1.100 Sheltersuits naar Lesbos gebracht. Dit jaar gaat de organisatie een stap verder: het doel is om 3.000 Sheltersuits te doneren en die uit te delen aan kinderen in vluchtelingenkampen zoals op Lesbos.

 

Steun ook als bedrijf

Wil jij met jouw bedrijf een verschil maken in de levens van vluchtelingen? En wil jij maatschappelijk verantwoord ondernemen op een thema dat actueler is dan ooit? Als bedrijf kun je op verschillende manier helpen. Door bijvoorbeeld binnen jouw bedrijf een inzamelingsactie te starten, een schenking te doen, of als sponsor jouw producten of diensten te verlenen.


Wil jij de mogelijkheden bespreken hoe jij als bedrijf een verschil kunt maken? Wij nemen graag contact met je op.

 

Steun als bedrijf