Een eigen bedrijf beginnen en daarmee tevens de wereld verbeteren, dat kan natuurlijk niet vroeg genoeg! De kinderen uit groep 6 van Basisschool de Kubus weten hoe het moet. Kort voordat de zomervakantie begon, gaven wij samen met Stichting Zikke de primeur van ons nieuwe onderwijsprogramma ‘sociaal ondernemen’.
De kinderen vonden het maar al te spannend. Wat is een sociale onderneming? En hoe zou jij een bedrijf beginnen die ook iets goeds doet voor mens en natuur? Tijdens de workshop, die werd gegeven door onze Naomi, werden de kinderen uitgedaagd om deze vraagstukken te beantwoorden. In groepjes bedachten ze een eigen ‘social enterprise’: zoals een supermarkt waar biologische producten worden verkocht die milieubewust geproduceerd zijn of een videogame winkel die mensen in dienst heeft die vluchteling zijn geweest.

Een groot succes

Onder de indruk van Sheltersuit en vol nieuwsgierigheid bleef zelfs het vragenrondje doorgaan in hun pauze. Het was geweldig om te zien en ervaren hoe meelevend de kinderen zijn en op welke prachtige ideeën zij tijdens de workshop zijn gekomen om de wereld een stukje te verbeteren.

Bedrijfsbezoek aan Sheltersuit

Daarnaast werden de kinderen van groep 6 meegenomen in het verhaal van Sheltersuit ter voorbereiding op hun bedrijfsbezoek. Het hoogtepunt van de kinderen was dat iemand uit de klas in de Sheltersuit mocht gaan liggen. Een week later, tijdens het bedrijfsbezoek werden de kinderen rondgeleid door het Sheltersuit atelier. Hier ontdekten zij hoe het Sheltersuit pak gemaakt wordt en door wie. Daarnaast werden de kinderen zelf uitgedaagd om iets te ontwerpen. Samen met twee Sheltersuit experts hebben de kinderen zelf een eigen armbandje van stof ontworpen en gemaakt.

Lespakket ‘sociaal ondernemen’: alle scholen doen mee!

Vanaf september 2018 wordt het onderwijsprogramma aan meerdere basisscholen aangeboden. Het totale programma bestaat uit een pakket die informatie aanbiedt over de workshop ‘sociaal ondernemen’. In dit pakket krijgen de leraren van de school instructies over het lesprogramma en het bedrijfsbezoek.

Geïnteresseerd in dit lesprogramma? Neem voor meer informatie contact op met Stichting Zikke

Help Sheltersuit

Vind jij het belangrijk werk wat wij doen? Doneer nu en biedt daarmee iemand in nood bescherming.

 

Doneer nu